Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2009

Στη Σπάρτη η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου Κλουκίνα

Στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος του Μετανοείτε στη Σπάρτη θα γίνει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2009 το πρωί, από το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, η χειροτονία του Επισκόπου Ανδρούσης κ. Θεοκτίστου Κλουκίνα.
Η Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως και ο Δήμος Μεγαλόπολης θα διαθέσουν λεωφορεία για τη μεταφορά όσων θέλουν να παραβρεθούν και να παρακολουθήσουν τη χειροτονία.

Ο Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Θεόκτιστος Κλουκίνας (κατά κόσµον Θεόδωρος) του Ευαγγέλου και της Χριστίνας, γεννήθηκε στη Σπάρτη το έτος 1950, όπου παρακολούθησε τις εγκυκλίους σπουδές του και εν συνεχεία σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήµιο Αθηνών λαµβάνοντας το πτυχίο του το 1977.

Εκάρη µοναχός στην Ιερά Μονή Τιµίου Προδρόµου Στεµνίτσας Γορτυνίας την 16.5.1973, εχειροτονήθη διάκονος στην ίδια Ιερά Μονή την 17.5.1973 και εχειροτονήθη εις Πρεσβύτερο και Αρχιµανδρίτη την 4.12.1977 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως από το Μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Θεόφιλον.

Κατά την πενταετία 1977-1981 υπηρέτησε ως Αρχιερατικός Επίτροπος Μεγαλοπόλεως και Προϊστάμενος-Εφημέριος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως και από το 1981 ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως.

Παράλληλα άσκησε το λειτούργηµα του Θεολόγου Καθηγητή στο Γυµνάσιο – Λύκειο της Μεγαλόπολης, επί µία 25ετίαν, όπου χρηµάτισε και ως ∆ιευθυντής και κατέκτησε τις ψυχές των παιδιών µας.

Υπεύθυνος για την πνευµατική κίνηση (κατηχητικά - κηρύγµατα - πνευµατικές εκδηλώσεις) της περιοχής της Μεγαλόπολης, που αριθµεί (50) περίπου ενορίες, υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολή του επί 35 συνεχιζόµενα έτη, ιερουργώντας και κηρύττοντας σε ολόκληρη την ύπαιθρο.

Το τελευταίο έτος και μέχρι την εκλογή του σε Επίσκοπο Ανδρούσης υπηρέτησε στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών, ως Αρχιερατικός Προϊστάμενος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Κυπριάδου στα Άνω Πατήσια και παράλληλα του είχε ανατεθεί από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο η οργάνωση και η επιτήρηση των συσσιτίων στην Περιοχή της Αρχιεπισκοπής.

Τέλος, η πραότητα, η ενάρετη ζωή, ο µελίρρυτος και εµπνευσµένος θεολογικός λόγος του, η πλούσια φιλανθρωπική δράση του και η ευρυµάθειά του τον ανέδειξε σε υποδειγµατικό πνευµατικό πατέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: